top of page

Vysvedčenie pre župana 28.9.2015


Tlačová správa

Nelichotivé vysvedčenie sa v pondelok (28.9.) presne na poludnie chystajú odovzdať predsedovi Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Marianovi Kotlebovi aktivisti z iniciatívy Nie v našom meste, ktorá vznikla za účelom monitorovania a vyhodnocovania činnosti BBSK. Na vysvedčení o absolvovaní vzdelávania v odbore správy, komunikácie a riadenia samosprávneho kraja mu vystavili celkovú známku medzi štvorkou a pätkou.

“Pán župan prepadol,” reagovala dnes pre TASR Ingrid Kosová, koordinátorka projektu WatchBBSK. Zároveň vyzvala obyvateľov kraja, aby prišli podporiť ich pondelkový happening pred Úrad BBSK.

“Za takmer dva roky vedenie Ľudovej strany Naše Slovensko urobilo viac škody ako úžitku. Správy z médií ako i vystavené vysvedčenie županovi, na ktorom sa podieľali najmä starostovia a starostky z BBSK, svedčia o netransparentnosti a nekompetentnom vedení kraja. Občanov BBSK to bude stáť takmer 19 miliónov eur, o ktoré sme už prišli a ďalších 139 miliónov eur, ak Marian Kotleba zostane verný svojej ideológii,” konštatovala Kosová.

Podľa nej aktivity za posledného polroka skôr nasvedčujú tomu, že viac ako blaho Banskobystričanov predsedu BBSK zaujíma jeho vlastná kampaň do NR SR.

“Základnou úlohou samosprávneho kraja je zabezpečenie jeho všestranného rozvoja a potrieb obyvateľov. K tomu napomáha Program hospodárskeho a sociálneho rozvoja (PHSR) BBSK 2007 – 2013. To je základný strategický strednodobý plánovací dokument, ktorý určuje, kam sa má samosprávny kraj uberať, aké sú jeho priority a zámery. Nakoľko po nástupe Mariana Kotlebu do funkcie župana neexistoval iný dokument PHSR okrem toho predchádzajúceho, poslanci VÚC odhlasovali platnosť existujúceho do konca roku 2015. Od začiatku bolo zrejmé, že nové vedenie sa ho nechystá napĺňať,” vysvetlila Kosová.

Okrem iného pripomenula, že v roku 2014 na banskobystrickom VÚC nefungovali komisie a poslanci sa s predsedom BBSK nedokázali dohodnúť ani na rozpočte.

“V prvom roku vlády Mariana Kotlebu bolo až 14 zasadnutí zastupiteľstva, viac ako polovica z nich mimoriadnych, čo znamená, že ak poslanci niečo schválili, predseda im to nepodpísal, a tak za účelom prelomenia veta poslanci zvolali mimoriadne zasadnutie, na ktorom opätovne schválili už schválené. Odpočtovanie činnosti VÚC bolo za týchto podmienok ťažké,” dodala Kosová.

PRIPRAVUJEME
AKTIVITY
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page